Lavanderist

Sau despre o idee mega-mișto:

 

48 Hour Film Project, adică o competiție pentru oricine dorește și reușește să facă un film de scurt metraj în 48 de ore. Proiectul vine pentru prima oară la București în weekend-ul 16 – 18 octombrie 2015. Profesioniști sau amatori, din România și nu numai, conștienți sau încă nu de talentele lor, sunt așteptați să se înscrie în competiție pentru a afla cine poate crea Cel Mai Bun Film de scurt-metraj în 48 de ore. Juriul de la București este format din criticul de film Irina Margareta Nistor, actorul Andi Vasluianu și actrița Ana Ularu.

If u ask me, asta e o mega-idee de provocare a creativității, a capacității de organizare (chestie care e primordială la făcutul de film), a minții și a altor aspecte.

Așa cum se prezintă, 48 Hour Film Project înseamnă un weekend de adrenalină, fun și creativitate, în care fiecare echipă scrie scenariul, alege costumele, filmează, editează și livrează un film complet. Echipele au fix 48 de ore la dispoziție pentru a realiza un scurt metraj cu durata maximă de 7 minute (și minimă de 4). Există, ca la gimnastică, elemente care trebuie incluse sau respectate obligatoriu: genul (tras la sorți), poate un personaj sau o anumită bucată de dialog.

Filmele produse în 48 de ore se vor vedea pe marele ecran, pe 22 octombrie, în cadrul Galei de premiere, la Cinema Muzeul Țăranului.

48

Filmul câștigător al premiului Best of City București primește Film Magic Software scenarist 6, cel mai apreciat software de scenaristică și alegerea preferată a profesioniștilor de la Hollywood, și un bilet de avion pentru unul dintre membrii echipei, care să însoțească scurt-metrajul la festivalul internațional Filmapalooza 2016 (Atlanta, U.S.A.), unde și participă automat. Va intra acolo în competiție cu filme venite din orașe din Asia, Australia, Europa, Orientul Mijlociu, Africa și cele două Americi. Câștigătorul își va putea însoți scurt-metrajul la Filmapalooza și va avea acces la evenimentele exclusiviste din cadrul festivalului. Cele mai bune filme câștigătoare la Filmapalooza vor rula în secțiunea ”Short Corner” din cadrul Festivalului de Film de la Cannes 2016.

Pe lângă sesiunea de film-making, organizatorii de la București au pregătit și o serie de workshop-uri, miercuri, 14 octombrie, pe teme legate de film și improvizație, cu Andi Vasluianu, Irina Margareta Nistor și trupa de improvizație Grupa Mică, adică actorii Cristi Martin, Alexandra Timofte, Alex Zob, Alexandru Sabău și Gabriel Bârsan. Adică aceștia:

Grupa Mica

Foto: FB 48 Hour Film Bucharest

comments