Lavanderist

Brian May, o importantă parte din one Love of my life, Queen (chitaristul trupei), vine să cânte la București în 2016, pe 14 martie, ora 20.00, la Sala Palatului. A personal dream partly come true!

Dac-ați auzit vreodată pe la vreo nuntă sau în vreun team building We Will Rock You sau The Show Must Go On, să știți că Brian May le-a compus. Puțin istoric: este unul dintre membrii fondatori ai trupei Queen, alături de Freddie Mercury și de toboșarul Roger Taylor, printre piesele celebre pe care le-a compus fiind și I Want It All și Who Wants to Live Forever (asta, ultima, o maare splendoare!). Și încă o treabă: omul este unul dintre cei mai buni chitariști din lume, fiind no. 7 în clasamentul Planet Rock, #26 în topul Rolling Stone și #2 în Guitar World 2012.

A, și ca să avem tabloul complet, domnul Brian May este... astrofizician! Cu doctorat! Și a colaborat cu NASA de pildă la misiunea New Horizons, prima care a reușit să ajungă la și să cartografieze pitica Pluto. A stat alături de întreaga echipă la #plutopalooza. Voila:

brian-may-plutopalooza

(foto: nasa.gov)

De ce ziceam că e o parte din a Love of my life (pun intended):

Când am ascultat prima oară în viața mea rock , la 12 ani, în anul de grație 1988, vă spun sincer că nu știam că așa îi zice! Îmi aduseseră ai mei (de fapt, nu știu clar dacă eu eram destinatarul) un vinil cu Led Zeppelin și unul cu Rolling Stones, din... Rusia! Dap, la noi era comunismul mai al dracu', deci canci viniluri cu așa ceva. Care magnetofon?! La noi, la "tară" la Buzău, numa' jmekerii aveau mag-uri si video-uri. Deci, ascultam la vinilurile alea de le tocisem, îmi plăcea muzica aia despre care nu știam nimic și învățasem (mai mult fonetic) versurile la Starway to Heaven.

Vine, deci, anul următor, mândră revoluția și je descoperă, în sfârșit, denumirea corectă a rock-ului, prin Queen, Manowar și opera rock Jesus Christ Superstar, fix în această ordine a numerelor de pe tricouri. Casetele să trăiască, precum și emisiunile radio care au început la scurt timp după aceea!

Martori îmi sunt ăi din jur că, dacă iubesc și acum Jesus Christ Superstar, Queen și Freddie m-au pus definitiv în cap! Am știut - jur! - toate versurile tuturor cântecelor lor și toate cântecele de pe toate albumele pe care le-am putut găsi până să dea internetul peste noi, că după aia a fost ușor. Și încă le mai știu, dacă nu le-oi fi uitat! :) Party-urile noastre de liceeni nelămuriți asupra democrației conțineau Queen absolut obligatoriu, chiar dacă la băut nu ne pricepeam, iar la altele - nici atât!

Soră-mea zice că dacă n-aș fi stresat-o eu atâta cu Queen, de mică, n-ajungea să aibă cultură muzicală! :))

Și, dacă vreodată s-ar inventa mașina timpului și aș avea bani de-un bilet, clar ar fi la un concert unde să mor live de dragul lui Freddie și al pelerinei lui de blană asortată la coroana aia tupeistă!

S-a-nțeles, până la acest moment al povestirii, de ce spun că Brian May la București e o parte de vis devenită realitate? Omul va veni însoțit de Kerry Ellis, o doamnă, una dintre senzațiile de pe Broadway și West End-ul londonez. Show-ul de la București este inclus în cea de-a doua parte a turneului „One Voice”, care mai cuprinde încă 11 concerte în Europa de Est.

Când "Regina" a murit, în 1991, se părea că nu mai e nimic de făcut pentru Queen, dar Brian May și Roger Taylor au tras în continuare și au cântat alături de Paul Rogers sau Adam Lambert (o variantă puțin peste ...meh, in my honest opinion), dar au reușit să țină povestea în viață.

Acum, abia aștept să văd (!) ce iese, live, aci, la gura sobei noastre! Vor cânta piese Queen, dar și cover-uri celebre, inclusiv piese The Beatles.

Biletele s-au pus azi în vânzare, aici: http://www.eventim.ro/ro/bilete/brian-may-kerry-ellis-one-voice-tour-bucuresti-sala-palatului-410843/event.html

Foto: eventim.ro

comments
 1. Mama Aluniţă
  13 Noiembrie, 2015 - 23:32:23

  Am urmarit editia American Idol in care a concurat Adam Lambert. A fost impresionant, poate cel mai bun concurent din sutele de emisiuni similare pe care le-am urmarit. Deci mi-ai starnit curiozitatea cu comentariul neterminat la adresa lui: “putin peste…” ce? Era de rau sau de bine? 🙂

  1. admin
   14 Noiembrie, 2015 - 12:50:44

   Putin peste ideea de a exclama “meh!”- mie nu mi s-a parut nimic cu plus, nu mi-a placut ce-a iesit. Nu zic ca n-are voce sau altceva, zic doar ca nu mi s-a parut potrivit pentru spiritul Queen. 🙂

Comments are closed.