Lavanderist

Prietenii noștri de la Galeria Elit Prof Art din Cotroceni s-au gândit, probabil, că iarna se trece mai repede când îi pui straie frumoase și au organizat la sediul din strada Nanu Muscel, nr. 13, o nouă expoziție de artă plastică, de data asta cu lucrări realizate în tehnici ce țin de grafică.

Piesa de rezistență este lucrarea “Colectivizarea” a pictorului Camil Ressu, realizată în tuș pe hârtie de calc. Alături de ea stau lucrări ale unora dintre cei mai importanți artiști plastici români, precum și ale unora dintre cei mai bine cotați tineri artiști vizuali ai momentului, 20 de artiști în total, ce expun lucrări având ca punct central ideea de abordare a temelor în tehnici ce țin de grafică, în manifestări artistice generoase, diferite, creative.

De aici și propunerea frumoasă a expoziției pentru public: o mare diversitate de teme și abordări, de senzații și stări – expresie a libertății de creație ce caracterizează toate expozițiile organizate de galerie.

Lucrările reunite în expoziție sunt realizate în cărbune, creion, acuarelă, pastel, pastel gros, tuș sau tehnica mixtă, iar unul dintre artiștii prezenți expune fotografie, completând astfel fericit tabloul manifestărilor artistice oferite publicului cu acest prilej.

Tușe sensibile sau îngroșate, finețe sau duritate, lumini și umbre, unghiuri aspre sau delicate, portrete, vibrații calde sau nemișcări sticloase, detalii umane sau de peisaj - toate se regăsesc în această expoziție de grafică (vă spun sigur, că am avut acces privilegiat în avanpremieră la imagini cu lucrările!).

Expoziția este una cu vânzare, va avea vernisajul în 23 februarie, ora 18.30 și va fi deschisă pentru vizitare în perioada 23.02 – 23.03.2015. Deci, puteți să alegeți și un cadou pentru zilele de sărbătoare din martie - și chiar n-o să vă mai poată acuza nimeni că nu faceți cadouri unicat!

Vă invit să mergeți să vedeți expoziția șȘi vă spun că eu, de câte ori merg pe-acolo, mă manifest încă de la intrare la modul: “Vaai, cât de fain și expresiv e tabloul ăsta!” sau “Ce mână, domnule, ce mână!” – a artistului autor, desigur, la al cărui tablou mă uit! :)

Proprietarii galeriei Elite Prof Art publică în mod constant detalii despre expozițiile pe care le organizează, iar pagina de Facebook a galeriei o puteți accesa la link-ul https://www.facebook.com/pages/Galeria-Elite-Prof-Art/185399108168591

comments