Lavanderist

Se ofilesc și pisicile la geam, și câinii în lesă de-atâta căldură, monșer! Nu mai zic de indivizii ofiliți prin RATB! La toț n-i greu, știu! Țin, totuși, să amintesc că, nu mai demult decât săptămâna trecută, toată lumea se plângea prin feisbuc cum plouă ca dracu’ cu câini și pisici și e frig de șlagărul verii o să fie “Împodobește, mamă, bradu’” – asta nu-mi aparține, am preluat-o de pe Facebook.

Daaar... dacă tot e cald, mă gândesc să ne împărtășim unii altora metodele mai neconvenționale pe care le știm pentru înfrângerea caniculei! Adică nu aer condiționat sau ventilator.

Uite, eu, de exemplu, când eram mică, la mamaie, prin vacanțe, foloseam o metodă pe care zău c-aș mai folosi-o și-acum dac-aș avea materia primă! La noi la țară se face vin, că e deal, așadar lac n-aveam, să ne scăldăm. Deci, cu prietena mea cea mai bună de acolo, umpleam cu apă un butoi mare, din tablă, vopsit albastru ca o piscină, pe care-l lăsam apoi în mijlocul curții, la soare, că apa de la fântână era chiar rece. După care, bălăceală, frate, până seara! (Acum îmi dau seama că eram amândouă subțirele și sprinteioare, de ne cuprindea butoiul ăla, lejer!) Și când ne era lehamite de-atâta "înot", stăteam pe “malul piscinei”, mai mult agățate decât așezate, cu un pliculeț cu praf de Oranjadă în mână, lingând cu spor – că nu mai avea nimeni chef și timp să-l și prepare și, oricum, era mai gustos așa, din hârtie!

Nu, în cadă, la bloc, nu se pune, că n-are farmecul butoiului și nu pot s-o scot la soare! Și parcă nu mi-aș aduce și-o prietenă în cadă, zău așa, deși probabil n-aș primi chiar multe reclamații! :)

la scaldat

În zilele noastre, gheața e de bază pentru mine! Mănânc gheață, beau limonăzi și alte cele cu gheață, îmi pun cuburi pe ceafă și nu numai, îmi bag capul în frigider din când în când.

Șiiii... să știți că înghețata e tot o formă de gheață și nici măcar nu îngrașă așa de rău. (Ba da, dar who cares?!) (Și, la urma-urmei, și piersicile îngrașă, de exemplu, deci se acceptă și înghețata!) Nu-i vorbă, o mănânc cu la fel de multă plăcere și când e frig afară (ce, șampanie beți numai la ocazii?), dar de cum dă prima rază de soare, ca să-mi citez soțul, “a venit căldura, iar se hrănește nevastă-mea doar cu înghețată!” Cu ciocolată și / sau cacao, dacă vă întrebați, cam asta există pentru mine, cu mici excepții de caramel alunecos și, din când în când, fructe de pădure.

Când eram mică, pe vremea "aia", îmi dădeau mama și mamaie înghețată pe ascuns de tata, care se temea să nu facă iar copilu' roșu-n gât. Băi, copilu'  se pare că are niște gene bune rău, că am lins tone de înghețată și am și-acuma amigdalele, iar roșu-n gât nu făceam decât la ocazii speciale!

Știu și că, de fapt, fiind dulce, înghețata nu răcorește, e doar o iluzie de moment - știu, că am experiența practicantului. Da, doamna doctor, dar și un vis cu Johnny Depp e tot o iluzie de moment și arătați-mi-o mie p-aia care zice că nu e interesată!

Voi ce practicați, cam cum scăpați de duhul caniculei când aerul condiționat nu e o variantă și ventilatorul e doar pentru generice de telenovele americane?

Foto text: http://tinyurl.com/o4g6ph5

comments