Lavanderist

Mașinile sunt și ele oameni! Pentru cititorii mai de vârsta mea: să știți că nu-i despre cum fiecare Dacie din fața fiecărui bloc comunist a purtat un mult-iubit nume de fecioară - pe-a noastră, de pildă, o chema, onorabil și original, Zambilica. E vorba despre cum a umanizat automobilul și i-a dat suflare de viață artistul plastic Adrian Laie, ale cărui pânze pe tema de mai sus am avut plăcuta ocazie a le vedea la vernisajul expoziției sale B(rush) Movement.

 

a

B(rush) Movement 1

Mai jos, una dintre preferatele mele: Jack the Ripper

x_3183

IMG_0229

Expuse la The Art of Living Gallery, din strada Clemenceau (lângă Ateneu), pânzele artistului m-au uimit prin exact asta: nu sunt niște naturi moarte, nici car design drawings, ci sunt niște portrete vii! Cum se poate asta? Nu știu, mergeți și vedeți și voi! :) Una dintre lucrări - din câte am înțeles de la artist, prima pictată din serie - e pur și simplu incredibilă, vezi, efectiv, cum curge asfaltul drumului sub roțile mașinii.

Mai multe, despre cum e cu culoarea, cu tușele, cu expresia prin trăsătura de penel de jos în sus și nu invers etc., să spună cei care știu limbi de-astea de ne-nțeles pentru muritorii de rând. :)

Expoziția rămâne deschisă până pe 23 februarie.

IMG_0154

In centru - artistul.

Foto: Florina Dumitrache, The Art of Living Gallery

comments