Lavanderist

Cu aparența lor demodată, îmi plac și mi-au plăcut mereu intrigile "de epocă" - au un parfum "oarecum", cu care eu rezonez la fel de bine ca și cu crinolinele, pălăriile și mănușile. Aș fi zis că-i vârsta, dar nu - că mă ține de mică. Da, știu, consecventă. Normal!

De ceva vreme, vânez filmul Miss Julie (Domnișoara Julie), la noi distribuit de Independența Film, despre care film am auzit lucruri care m-au făcut curioasă. Colin Farrell în accent irlandez e de neratat - ăsta fiind unul dintre motivele pentru care țin să-l văd. Hai, mă, bine, printre primele! :)

O să ruleze în cadrul Festivalului Filmului European, la București chiar de mâine, 7 mai, până pe 14 mai - deci, I'm in.

Filmul este o adaptare după piesa de teatru omonimă scrisă în 1888 de August Strindberg. Povestea are loc într-un castel de ţară din Irlanda anului 1880. Într-o noapte, Domnișoara Julie (Jessica Chastain), o adevărată aristocrată, veți vedea (!), depășește constrângerile sociale şi flirtează cu valetul tatălui său (Colin Farrell) - ca orice mândră cu stil, plictisită de obligațiile de sânge-albastru și mănuși. Cei doi dansează, beau, îşi fac confesiuni şi se manipulează unul pe celălalt. Ea, uşor tentată de sentimentul degradării; el, un tip citit, umblat şi instruit, dar cu toate astea, pe alocuri, aspru şi grosolan. Amândoi animaţi în egală măsură de atracţie, dar şi de dezgust reciproc. (de pe site-ul festivalului)

Oficial, se spune despre Miss Julie descrie o luptă aprigă pentru putere şi dominare, mascată într-un joc crud al seducţiei şi al repulsiei. (ffe.ro) Practic, aștept neoficialul mai dezghețat și mai cu sentiment omenesc!

Coproducție Norvegia / Marea Britanie / Irlanda / Franța, regia și scenariul Liv Ullmann, cu Jessica Chastain, Colin Farrell, Samantha Morton.

Cum începusem să spun, dar m-am luat cu Collin Farrell, mâine începe a 19-a ediție a Festivalului de Film European. Anul ăsta FFE ajunge în cinci orașe, adică:

7-14 mai: București
15-17 mai: Craiova
22-24 mai: Târgu-Mureș și Iași
29-31 mai: Hunedoara

Toate detaliile despre program, săli etc. le găsiți aici: http://ffe.ro/ și https://www.facebook.com/ffeRomania

Trailer:

Și, cum spun de obicei, mergeți la film! (Bine, de obicei spun "mergeți la teatru!", dar ideea e să mergeți să vedeți lucruri frumoase și deștepte :) )

comments