Lavanderist

Sunt sigură că, dacă ați trăit în ultimele săptămâni în România, știți deja despre cele șapte javre din Vaslui care au violat o fată până la leșin și dincolo de asta. Însemnând, conform propriilor lor declarații, că, atunci când a leșinat, de două ori!!!!, au stropit-o cu țuică să-și revină!!!!

Urmarea: magistrații au decis că javrele NU reprezintă pericol public și le-au dat drumul acasă, urmând a fi judecați în libertate și, iată, apărați de târla de idioate abuzate care le sunt mame. Că dacă n-ar fi fost așa, n-ar fi considerat normal să-și apere fătăturile și să arunce cu rahat în fata distrusă de ei. (Apropo, vitelor: când se urcă bărbat-tu beat pe tine și tu nu vrei, dar el continuă, tot viol se cheamă!)

N-o să mă adresez aici mamelor creaturilor (au făcut-o alții și o vor mai face), deși mă mănâncă degetele, nici individei care a decis să-i elibereze, căci cred (sper!) că sunt alții calificați să o facă, și cu atât mai puțin animalelor - oricum mesajul ăsta nu ajunge la ei.

Ce vreau să spun: când s-a întâmplat o atare nenorocire în India, în 2012, iar victima a și murit în chinuri (oare nu cumva spre norocul ei, dată fiind societatea?), una dintre jigodii a spus exact așa: că femeia a fost vinovată, că femeile incită la viol și sunt mai vinovate pentru asta decât bărbații. Și România “educată” a sărit de cur în sus cum așa ceva e inuman și cum trebuie să se schimbe lucrurile.

Acum, când nenorocirea s-a întâmplat în Europa 2015, în Republica Vaslui, în județul cu același nume, s-au găsit nenumărați educați, de ambe sexe!!, care să spună fix același lucru!! Curvele virgine care simt nevoia să-și arate moralitatea, desigur. Pe urmă, o grămadă de domni și doamne intelectuale și educate au ținut să acuze feminism irațional mișcarea anti-viol și anti-violatori, ca și cum nu e normal să iei această atitudine. Pe urmă, limbajul de pe unele bloguri e prea violent. Și cum ar trebui să fie, în asemenea situație, să li se vorbească ălora cu "stimate domn, am înțeles că a fost vorba de o greșeală a tinereții, ne exprimăm speranța că vă veți maturiza repede"?!?!

N-am trecut încă nici eu de faza revoltei și a înjurăturilor – pentru că toleranța nu se aplică în atari situații – dar am decis să încerc să-mi dau seama – la rece, pe cât posibil – ce se întâmplă, de ce, în secolul în care omenirea a ajuns la Pluto, persistă mentalitatea de vechil de sclavi care crede că are dreptul de a silui orice femeie când i se scoală lui, pentru că o femeie nu e demnă de respect sau drept la propria voință.

A nu se înțelege că mi-aș permite să fac analize antropologice – nu e cazul. Dar mintea mea din cap nu mă lasă-n pace.

Încerc doar să-nțeleg ce poate fi în noaptea minții lor și a familiilor lor, ce-i face pe ei să creadă că au dreptul și pot batjocori și abuza un semen al lor. E clar că vorbim despre viețuitoare lipsite de educație, indiferent de pătura socială din care provin. Să fie, deci, educați. Doar că: grupurile la care trebuie să ajungă mesajul nu citesc sau nu știu să citească, nu vor schimbare pentru că nu li se pare necesară (procentul celor care o vor e neglijabil), li se pare că sunt miezul din fanta, judecă pe oricine fără a avea habar de distincția bine-rău sau de voință liberă, resping educația sexuală în școală "că e un păcat și nu e normal", li se pare naturală ideea că femeia e o zdreanță la dispoziția bărbatului – așa au crescut, așa au aflat, așa au văzut, așa li se spune (în termeni meșteșugiți) când ajung pe la biserică.

Până una-alta, se merge pe reeducare prin pârnaie. Dar știți care e pedeapsa pentru viol, în România secolului 21? Șapte ani de închisoare, cu posibilitate de eliberare anticipată pentru bună purtare, după trei ani. !!!!!!!!!!!!! Unei victime îi sunt necesari cam 7-8 ani ca să reușească să depășească parțial trauma. Am găsit un forum cu mărturii ale victimelor.

Studiile arată – de așteptat – că violurile sunt în procent covârșitor comise de niște amoebe cu probleme personale grave. Și culmea e că ne învârtim cu succes în cerc: o serie de factori generatori se perpetuează tocmai pentru că făptuitorii nu înțeleg nimic nici despre ei înșiși, nici despre victime, nici despre consecințe – ba, iată, își găsesc și li se găsesc și justificări. La fel stau lucrurile cu cei care agresează femei, fără a ajunge până la viol.

M-am dus cu gândul la asta, o bucățică de istorie românească: “În 1880, CI Istrati scrie: „În această singură cameră comună [...] imaginaţiunea lor este de timpuriu puternic lovită de aceste teribile spectacole; copiii, de la vârsta cea mai fragedă şi chiar când devin adulţi, dorm pe cuptor, unul lângă altul; astfel sunt frecvente cazurile de violuri produse prin incesturi. În acea odaie conjugală, copiii devin maturi de înclinări care le surescitează curiozitatea şi-i tentează, îndeplinind asemenea acte căpătate prin spectacole de la părinţi”. “ (sursa)

M-am dus cu gândul chiar până departe, la locul unde, cred, se poate găsi una dintre semințele acestei realități: modul în care a fost prezentată în textele religioase Maria Magdalena, arhetipul femeii obișnuite în creștinism: o curvă demnă doar de a fi omorâtă cu pietre. Viziunea s-a perpetuat milenii întregi. N-au contat alte informații și dovezi. Și asta pentru că, în mintea bravilor bărbați care au conceput povestea, o femeie apreciată și promovată devine, desigur, un pericol. Deci, s-o transformăm în curvă pentru eternitate. Eventual aia de la care ni se trag toate păcatele nouă, celor drept credincioși.

Nu, nu sunt o feministă. Trust me, I’m not.

Știm toți că Vasluiul e un fel de pol al criminalității aduse sau nu în fața legii, dar realitatea e că mentalitatea asta se regăsește pe un teritoriu mult mai mare. În cazul despre care vorbim, am auzit de zeci de ori că „ea i-a ispitit” – observați formularea! O spun consătenii javrelor, dar o spun pe net sau aiurea și domni și domnițe „educate” și cu funcții, sub o formă sau alta: că femeia să aibă grijă câtă fustă și cât decolteu își pune și pe unde se plimbă. Că ăia erau băieți cuminți, iar ea, victima torturată de ei, “a distrus şapte familii, oameni credincioşi care nu au avut niciodată probleme cu legea”. Ce observăm aici? “Credința” e criteriul suprem, iar dacă vitele alea merg de Paști la biserică să agațe fete sunt, deci, credincioși și mai presus de orice îndoială, chiar în fața evidenței!

Ce ziceți, dacă nu riscau arestarea, s-ar fi băgat sau nu sătenii la o lapidare mică a “vinovatei”, pe modelul deja cunoscut?

Următoarea observație: ei erau niște îngeri și femeia o curvă care li s-a aruncat în penisuri, deci ei ce să facă?! Pentru că, reiese, deci, sexul tare nu și-o poate ține în pantaloni, ei sunt niște reduși care nu pot gândi și au doar instincte – cărora le cedează prompt și cu perversiuni.

poza2

Altă explicație halucinantă vine tot pe gură, de la alt „judecător” nenumit de nimeni: “Dacă era fată cuminte nu păţea nimic, așa, a distrus şapte băieţi de oameni gospodari” – de parcă ar conta câte vaci are tac-su în curte, incluzând-o, desigur, și pe mă-sa.

Am mai observat că și restul zonelor din lume în care astfel de întâmplări sunt dese stau la fel și au același probleme: lipsa educației și cutumele cu bază religioasă.

În afară de faptul că mi se pare că e obligatoriu de umblat grav și repede la mentalități și la educație, recunosc că mi-e greu să trag o concluzie. Uneori, însă, pe ideile unora, alții pot clădi.

Sursa foto: http://tinyurl.com/nq6qfdk și http://tinyurl.com/oczhyl4

comments
 1. Marian
  24 Iulie, 2015 - 12:24:56

  Sunt nascut in Barlad (deci jud. Vaslui), dar locuiesc in Bucuresti de peste 10 ani.

  Crede-ma am auzit povesti cel putin la fel de terifiante si in Bucuresti. Nu e regiunea de vina, e tara. Observ ca e ceva normal la un barbat sa puna mana pe fundul unei femei in mod aleatoriu pe strada, sau nu doar pe fund in autobuz. Daca ar exista sanctiuni drastice pentru astfel de abateri, cu siguranta lucrurile ar degenera mai rar.

  Inca sunt mute persoane ancorate in trecut – care spun ca femeia ar trebui sa nu poarte fusta peste glezna sau cine stie mai ce. Deasemeni nivelul de educatie conteaza, iar la noi acesta este in continua scadere. Cand tinerii isi fac educatia sexuala din filme xxx nu la scoala, cand majoritatea emisiunilor TV sunt de-a dreptul cretine si televizorul este principalul mijloc de a petrece timpul liber in zonele mai sarace ale tarii, este normal sa ai astfel de dejectii sociale.

  Sunt barbat, deci nu pot fi acuzat ca sunt feminist, dar violul este un act mai grav decat o crima. Intr-o crima victima moare, dupa un viol ea traieste intr-o frica permanenta, si deci in chinuri. Motiv pentru care consider ca anii dupa gratii (care ar trebui sa fie) nu sunt suficienti, deoarece de multe ori un violator recidiveaza. Castrarea este o solutie sigura. Nu o poti tine in pantaloni, nici o problema, o scoatem de tot.

  Mi-as dori sa poata trai cele 7 “scaune ale societatii” (fiecare in parte), experienta pe care a trait-o acea fata. Deasenemi mi-as dori ca in urma experientei sa mearga asa mai “cracanati” vreo cateva luni, sa nu poata manca decat cu paiul si sa nu poata dormi decat pe burta.

  PS: Tacerea nu este o solutie, chiar daca sunt multi imbecili in tara asta, tot mai gasesti si suflete bune.

  M

  1. admin
   24 Iulie, 2015 - 13:07:08

   De aceea am si scris in text ca vorbim de Republica Vaslui – in sensul ca mentalitatile si comportamentele se intalnesc la fel in toata tara. S-a vazut asta de cand cu aceasta intamplare si campania generata. E adevarat, insa, ca in acel judet lucrurile stau mai rau decat media din restul tarii.

 2. mada
  23 Iulie, 2015 - 14:52:30

  Nu inteleg cum pt sustine unele persoane ca un viol e o greseala a tineretii.
  Ce au facut ei nu e o greseala, e cel mai monstruos lucru pe care il poate face un barbat. Din punctul de vedere al oligofrenilor care ii sustin, cei 7 nenorociti au violat-o din greseala pe biata fata ore intregi, unul dupa altul, in timp ce fata urla, plangea si implora? Cum pot numi greseala un viol in grup? In curand, poate vor numi greseala si fapta unui nemernic care isi omoara iubita sau sotia in bataie. Sau poate vor numi greseala fapta unui pedofil care distruge un copil.
  Abuzul, de orice fel, nu e o greseala. E un lucru ingrozitor si oribil care trebuie pedepsit aspru.
  Acesti nemernici recidiveaza intotdeauna. In peste 90% din cazuri, violatorii si pedofilii comit alte abuzuri indata ce sunt eliberati din inchisoare. Aceste brute nu pot fi reeducate, iertate sau ajutate. Singura modalitate prin care ne putem asigura ca nu vor repeta fapta comisa este sa fie condamnati la inchisoare pe viata si castrati.
  Eu ma tem ca nenorocitii astia 7 nu sunt la primul viol. Altfel nu-mi explic cum de au crezut ca vor scapa de consecinte, cum si-au permis sa comita o astfel de atrocitate. Probabil au mai violat si alte fete, care s-au temut sa depuna plangere, si din acest motiv nu le-a fost teama sa faca ce au facut.
  Cei care ii apara si ii sustin sunt exact la fel ca ei. Mi se face scarba cand ma gandesc cati oameni le cauta scuze si mi se face rau cand imi dau seama ca probabil si ei procedeaza la fel cand au ocazia.
  Barbatii adevarati, nu violeaza. Brutele, frustratii, fatalaii, sadicii, degeneratii si nenorocitii violeaza.

Comments are closed.