Lavanderist

Știați care e videoclipul muzical cel mai vizionat pe YouTube în România? E, îmi pare rău să vă dezamăgesc, nu e o manea de-a noastră, e o manea de-a lor - Tranquila, celebra piesă numai bună de dat fiecare din ce are mai bun - sau mai scump, devine după investiție (!). Pe locul doi e Gangnam Style și abia pe trei o piesă românească: Andra - Inevitabil va fi bine. Am remarcat că în top ten apare de două ori frățiwear-ul Velea (o dată cu Smiley, o dată solo), asta în caz că mai aveați iluzii!

În luna mai, Google sărbătorește YouTube și anul acesta marchează aniversarea publicând topurile celor mai vizualizate clipuri video de pe YouTube în România.

Câteva date: în urmă cu zece ani, trei tineri - Chad Hurley, Steven Chen și Jawed Karim - lansau YouTube. Legenda spune că voiau să arate prietenilor niște clipuri filmate la o petrecere, însă adevărul este că sursa lor de inspirație a fost incidentul cu Janet Jackson de la finala Super Bowl din 2004. Știți, ăla când, "întâmplător", Justin Timberlake o lasă pe doamna la vedere - cerându-și scuze după aceea: "What occurred was unintentional".

Tot întâmplător, chiar de Valentine's 2005 cei trei băieți pomeniți mai sus lansau domeniul youtube.com, în luna mai a aceluiași an prima variantă (beta) a serviciului YouTube, iar în octombrie 2006 YouTube era deja preluat de Google. În 2013, anul în care se lansa versiunea românească, YouTube a depășit la nivel mondial pragul de 1 miliard de vizitatori unici lunari. În fiecare minut, pe YouTube sunt încărcate 300 ore de înregistrări video.

Cât despre clipurile ne-muzicale so to say, tendința generală se păstrează - iată top cinci:

1. Sunt un cocalar (!)

2. Dalin șampon - reclamă TV

3. KK-Maka - Imnul crizei

4. Charlie bit my finger (again!)

5. Boroboața, cântec animat pt copii

Pe lângă nevoia eternă de entertainment, în multele ei forme, se trage de la sine concluzia că exhibiționismul e boală a speciei, drept urmare cel mai vizionat clip ever la nivel mondial, tot Gangnam Style, adună încă un milion de vizualizări pe zi!

Photo: http://en.wikipedia.org/wiki/Gangnam_Style

comments