Lavanderist

Am auzit în dimineața asta o melodie care zicea "There's no better place to be right now" și cred că reflectă perfect ideea acestui text: aș vrea să fiu peste două zile lângă Chișinău, să mă bucur de Lavender Fest! Ce loc mai potrivit ar putea exista pentru această iubitoare de lavandă? Și uite că se întâmplă așa ceva în apropiere de noi. Îi invidiez pe prietenii moldoveni că au așa ceva și mă bucur că au reușit să aibă așa ceva! :)

Pe numele lui întreg Festivalul Sănătății și Frumuseții din natură – Lavender Fest, evenimentul se va desfășura pe 18 iunie, în satul Cobușca Nouă, la vreo 35km de Chișinău, lângă un imens lan de levănțică.

M-aș delecta ca o zână cu masaj cu uleiuri de lavandă, aș bea limonadă cu aromă de lavandă, aș cerceta îndeaproape ce poate crea arta gastronomică în materie de mâncăruri pe bază de lavandă, aș asculta muzică și, mai presus de toate, m-aș plimba  prin câmpul ăla despre care pot doar să-mi imaginez cum miroase! Voi puteți? :)

lavender

O să fie târg de artizanat, prezentare de vinuri, studio foto, zona spa, zona pentru copii - pe scurt, delicii de toate felurile, pentru toată lumea care se bucură de minunea numită lavandă.

Știți că e considerată floarea iubirii, pentru că în vechea Romă era floarea Afroditei (ca ocrotitoare a soţilor), dar era şi floarea Vestei, zeiţa fecioară a căminului?

Vestalele, preotesele fecioare, purtau, la sărbătorile zeiţei, cununi împletite din crenguţe de lavandă, iar obiceiul acesta a făcut-o să fie, până astăzi, floarea căminului şi a fidelităţii.

În ţările mediteraneene, de pildă, trusoul miresei şi patul mirilor se presară cu flori de lavandă şi tot cu lavandă se împodobesc mesele la nunţi, buchetul miresei, se umplu săculeţii parfumaţi şi se fac bucheţelele nuntaşilor.

Dacă sunteți, așadar, prin zonă, Lavender Fest se vede, se miroase și se gustă!

Foto: organziatori - Klumea si arhiva proprie

comments