Lavanderist

Pe mine, vara mă transformă în ceea ce sper că aș fi dacă aș fi pariziancă și aș locui la Paris. Sau în Provence.

Dintr-o dată, cam în a doua decadă a lui iunie, mi se umple gândul de hedonisme - și le și manifest, pe cât pot. Munca încerc s-o fac pe terasa din dotare, printre flori, sau poate în parc, la un cappuccino. Chiar dacă nu plecăm în cine-știe-ce concediu, mă plimb mult cu mine și mă relaxez prin toată lumea.

Și tot dintr-o dată, parcă trăiesc într-o grădină verde plină de tufe de lavandă, unde miroase-a ceaiuri prețioase, cu gheață, iar eu stau pe băncuța de lemn, umbrită de trandafiri și clematite și citesc reviste glamuroase de modă, și de casă, și de design interior, și de grădină, și de călătorii. Și mănânc câte-un croissant cu unt din când în când - atunci când nu mai contează caloriile, că oricum le consum în călătoriile mele imaginare prin Bali!

lavender(asta chiar a fost a mea!)

Îmi fac teanc de DVD-uri și mă uit la filme proaste romantice, și la filme draguțe cu Audrey Hepburn sau cu Marilyn Monroe, cu Humphrey Bogart sau cu Gregory Peck, și la filme cu Sandra Bullock, Julia Roberts și cu John Malkovich și Javier Bardem. Mniammm!

Îmi fac teanc cu bloguri de fotografie și street fashion și mă îmbrac în tot ce-mi place din ce văd că e trendy la New York. Plus un strop de Flower bomb în căușul dintre clavicule și încă unul puțin mai jos, unde începe decolteul! ;)

Îmi port cei mai fancy și incomozi pantofi, plus toți Louboutin-ii pe care nu i-am avut încă și care se-asortează chiar și doar c-un costum de baie. Portocaliu. Sau albastru. Sau cu ia.

Îmi fac teanc de cărți frumoase și pe-afară, și prin interior, și citesc mâncând cireșe. Sau caise. Sau piersici. În vara asta, am o listă lunguță și drăguță, pe care, ca de obicei, am și o grămadă de cărți de recitit! Cărți de-ale copilăriei și tinereții necoapte. Nuvele de Eliade sau, poate, Toate pânzele sus (din nou) - sau poate chiar nuvele de Eminescu!

Îmi fac teanc de muzee și expoziții prin care mă perind cu domnul meu - Muzeul Aman e din nou pe listă, și Galateca, și MNAR-ul, și expozițiile temporare de la MNIR, și galerii obscure, și încă altele.

Îmi fac teanc din gânduri și le pun alături, apoi le iau la mână doar pe alea răcoroase, calde, calme și iubitoare. Pe restul le las pe mai târziu la fișat.

Și mă uit la Pisicile aristocrate - sau la altele ca ele.

Îmi fac cele mai nebune salate și-l oblig, prin lipsă de variante, și pe el să se vitaminizeze. Culmea e că-i place!

Îmi umplu rezervele de lămâi pentru limonade și de semințe de tot felul, pentru gustări și salate.

Mă răsfăț cu deserturi pe care femeile zilelor noastre, obsedate de calorii și de "e sănătos?!"- și femeile, și zilele - nici nu le visează, că nu le știu la față: moelleux au chocolat, tiramisu, macarons, crème brûlée, éclaire-uri pariziene de lângă Ateneu. Și INGHEȚATĂ! Fără de care nu exist, vara. De fapt, și primăvara. Și toamna. Da, clar, și iarna.

Și-mi aromez cafeaua cu ghimbir și scorțișoară, fix ca iarna, doar că vara are alt gust. Parol!

Și-mi prepar în casă tonicele și amestecurile de uleiuri pentru răsfățuri pe piele, pentru că așa face orice mică pariziancă imaginară.

lavanda

Și beau șampanie rece ca privirea Angelinei în Maleficent.

Și mă plimb! Seara, Bucureștiul încă miroase a tei, apoi o să miroasă a trandafiri urcători și e numai bun de luat la nas pas.

Și serile sunt lenevoase ca o pisică prea blănoasă pentru vara prea toropitoare.

Din când în când, îmi amintesc să mai fac și-un pic de sport. De vară, așa. Meditația mi-e mai potrivită zilele-astea.

Și uneori plecăm la țară, la casa lu' mamaie, ca să fie chiar ca-n Provence. Lavanda o aduc eu.

Da, știu, totul încape-ntr-o ilustrată shabby chic cu dușumele albe și vase de porțelan cu dantelă. Exact acolo trăiesc vara!

Voi cum vă aromați lunile-astea?

Photos: http://www.ethical-hedonist.com și http://tinyurl.com/nl8s455

 

comments