Lavanderist

De azi, fix în prag de weekend, intră în cinemaurile de la noi comedia Ghostbusters, distribuită de InterComFilm. Pe care am văzut-o - pe comedie, adică - și pot pentru ca să vă spun că m-am râs. Mult!

Desigur că scenariul e simpluț, că scopul nu e să fie un scenariu după Dickens. În trei cuvinte, ca să nu vă stric distracția, în Manhattan are loc o invazie a fantomelor, pregătită de un frustrat de viață, iar patru femei ușor sărițele, din care trei pasionate de domeniu și una pur și simplu parașutată în peisaj, se apucă să se lupte cu ele și cu nebunul, ca să scape New York-ul și lumea de teroare. Filmul e, normal, pe bază de secreții biliare ectoplasmatice verde fosforescent, de aparate și legi ale fizicii pe care nu știu dacă cercetătorii britanici le cunosc și are umor destul și bunuț.

ghostbusters2

Regizat de Paul Feig, filmul le are în distribuție pe foarte-prezenta-în-ultimii-ani Melissa McCarthy, care pare a fi o preferată a regizorului, Kristen Wiig, Kate McKinnon și, preferata mea personală din acest film, Leslie Jones. Pe post de un fel de Ken tâmpițel, dar frumușel și deci, de neînlocuit pentru cele patru tipe, Chris Hemsworth, complet ne-thor-ian și cu atât mai amuzant. De altfel, el devine... auziți, nu mai bine mergeți voi să vedeți filmul ca să aflați ce-i cu băiatul ăsta pe-acolo? :)

M-am trezit exclamând "ia uite-l" când l-am văzut pe Ozzy Osbourne himself! Îi veți vedea, transferați din filmele anterioare, pe Bill Murray, în rol de demascator de false fantome și falși vânători, Dan Aykroyd și Sigourney Weaver.

Micro-spoiler alert: m-a distrat maxim scena cu fantomele-balon de paradă! Și scena cu nașterea atât de drăguțului logo Ghostbusters din film.

ghostbusters3

Și se dovedește că, într-adevăr, părerile sunt personale și, evident, subiective, căci mie, în filmul ăsta, nu mi-a plăcut în mod special Melissa McCarthy, de care, culmea, îmi place de când a debutat în "lumea mare" cu rolul din Gilmore Girls. În schimb, v-am zis că mi-a plăcut mult Leslie Jones și vă spun și de ce: mi s-a părut cea mai adevărată, cea mai simplă și cea mai naturală dintre cele patru.

Hai să vă spun acum - dacă nu sunteți la curent cu întâmplarea - că prezența lui Leslie Jones în această distribuție a generat o adevărată revoltă a tâmpiților pe internet. Că e o femeie de culoare, nu de altceva, nu vă imaginați că e ceva justificat la mijloc. NOPE. Doar prostie în stare pură și ură viscerală, fără suport. Femeia a ajuns să-și închidă temporar contul de Twitter, din cauza trollilor, dar apoi a decis să nu mai tacă și să ia atitudine. Ya rock, girl!

Deci, de azi puteți merge să vedeți filmul, ceea ce, dați-mi voie să vă și îndemn să faceți! Iar distribuitorul are și un concurs la care puteți câștiga invitații duble.

ghost

Foto: InterComFilm și http://screenrant.com

 

comments