Lavanderist

Azi vă povestesc, cum am promis, despre o altă sursă de cadouri deosebite, ca să vă inspirați pentru Crăciunul acesta - și nu numai - și ca să depășim cu toții eternele pulovere tricotate “în șarpe” și “seturile gel-de-duș + șampon universal” care supraviețuiesc încă.

Gândindu-mă la povestea de azi, mi-am amintit instantaneu de primul meu Secret Santa, de prin clasa a IX-a, cred – era fix în anul de după revoluție și dirigu’, tânăr și dornic să ne ajute să ne simțim bine în proaspăta clasă, a zis să facă o faptă bună ca să ne-mprietenim. Cert e că numele meu a fost tras la sorți, culmea, de un tip de care-mi plăcea maxim (o fi știind? o citi? o mai ține minte faza?), iar lui, desigur, îi plăcea maxim de colega mea de bancă. Mamă, zic, ce noroc! Așa că am așteptat, inimă tremurândă, ziua cea mare. Am primit o scuză de văzuță albă, mică de-un deget, cu niște amărâte de floricele pe ea – cică pictate manual. M-am simțit ca Bridget Jones – singură, în costum roz de iepuraș la party black tie.

De-aia zic că să vă prezint o sursă de cadouri unicat, ca să nu vă treziți cu vreo stârpitură de vază de-aia de la magazinul de 3,8 lei plonjându-vă după ceafă și să nu știți de unde vi se trage! :)

Cred că dacă intrați câteva clipe pe martinart.ro o să vă lămuriți că vorbesc pe bune. Da, îi promovez lucrările soțului – pentru că merită și pentru că vă spun doar lucruri reale, veți vedea. Cristi pictează manual pe pahare, multe negre (paharele), pe farfurii de ceramică sau porțelan, pe faianță și încă altele.

Fiecare lucrare e un tablou, de fapt, fiecare spune o poveste.

Painted Glass - An Impression of Impressionism - Copy

An Impression of Impressionism - miniaturi cu reproduceri după impresioniști

Pentru perioada asta, pictează, de pildă, globuri personalizate la milimetru – adică, doritorul îi spune câteva cuvinte despre persoana care va primi cadoul, sau despre ceva legat de familie etc., iar el pictează o poveste unică, numai bună de pus în brad. Nu vor exista niciodată două globuri la fel, pentru că nu face nimic la fel, nimic cu șablon, totul e unicat.

micaaa

globuri

globuri

globuri

globuri

Sau, dacă e vorba de iubitori de ceai, aruncați un ochi la seturile de ceai pe care pictează tot felul de povești, la propriu sau la figurat. Culorile sunt rezistente la apă, iar acolo unde e cazul, obiectele sunt arse în cuptor. Veți găsi și căni, și sticle de vin personalizate, și altele.

Alice in tara minunilor

A History of Tea

sticle pictate

Pentru cele mai prețioase lucrări – la propriu – a folosit foiță de aur de 22 de carate (aur, nu imitație) sau cristale Swarovski.

Tribute KlimtTribute KlimtVintage pe foita de aur

Poveștile lui au ajuns prin toată lumea, inclusiv pe la familii cu sânge albastru. ;)

Pentru comenzi, îl găsiți pe email – cristimartin[at]martinart.ro sau prin mesaj pe pagina de Facebook Martin Art: https://www.facebook.com/MartinArt.CristiMartin/. Mă rog, dacă-i aflați numărul de telefon, nu mă bag, vă descurcați! ;)

comments