Lavanderist

Și noi unde mai muncim?

Cam de anul trecut, aș zice, mă tot lovesc de anunțuri de job-uri din cele mai... năstrușnice idioate. Nu că mi-aș căuta – slavă Domnului, aș spune, văzând marea masă a ofertelor – dar mulți oameni chiar vor să muncească în locuri plăcute și pentru oameni deștepți și capabili. Desigur că sunt și anunțuri sănătoase la cap, dar am vrut să vă ofer aici un mic purpuriu (sic!) din restul, care sunt cel puțin la fel de numeroase.

Aseară, o prietenă aflată oarecum în situație și care e interesată cam de aceeași zonă ca și mine – comunicare / publicitate – îmi scrie, aflată deja între râs isteric și ură de clasă: “Băi,” zice, “ia uită-te și tu puțin pe anunțul ăsta și zi-mi ce părere ai!” Mă uit – nu vă imaginați că m-a trimis pe vreun site de colțu’ străzii - și mă crucesc în miez de noapte: niște domni angajează Specialist marketing și își doresc să-l plătească în natură! Și, ca să nu zică nimeni că nu-s fair play, și cu procent din vânzări!! Pentru că salariul nu mai e la modă, dar poate ai nevoie de-o mască de față și, iacătă, îți oferă ei ocazia să îmbini utilul cu plăcutul! Și oricum nu merită să ne mai încurcăm în detalii de-astea cu salariu, fluturaș, competențe etc, dacă oricum omul de la marketing o să ne facă vânzări! Deci zice-așa:

“Cu ce venim noi:

- Miere, multă miere (asta producem, asta vindem)

- Venituri bazate pe procent din vînzări (nu este un scam, dar ni se pare o motivație mai bună plata pe bază de procent, decît un salariu fix indiferent de eficiența angajatului)”

Altcineva își dorește cam ce-și doresc anunțurile pentru videochat: “Sunt în căutarea unei domnișoare ambițioase care își dorește începerea carierei pe poziția Asistent Manager și dezvoltarea ulterioară pe relatii publice și marketing.” Eu m-am întrebat cum o vedea-o domnul manager pe domnișoara ambițioasă și ce anume va trebui să performeze ea în ambiția ei ca să ajungă la “dezvoltarea ulterioară”. Dacă e să fim optimiști, asta e cumva pe principiul “Las-o dracu’ de agenție, ce să mai dăm banii, face fata de la recepție niște texte și băiatu’ de la IT niște desene și-am terminat cu materialele de promovare!”

Rămânem în zonă cu un Marketing Assistant care va plimba hârtii și facturi – pentru că secretară nu mai e trendy și, la naiba, nici politically correct.

Deja mă-ncing și continuu căutările: alți domni – observați că e plin de domni! – caută pentru echipa domniilor lor “o persoană care se poate integra ușor în mediul nostru, cu aspect fizic plăcut, cu o cultură generală substanțială. Nu știm pentru ce job, pân-aici cred că e un anunț pentru Te pui cu blondele. Lămuririle vin abia la final și vi le ofer așa cum sunt transmise potențialilor candidați:

“NU SUNTEM INTERESATI DE:

- Persoane cu mentalitate de Angajat

 - Persoane frustrate emotional

- Persoane pesimiste, egoiste, ipocrite, superficiale

 - Persoane care nu iubesc muzica, arta, florile si frumosul

 - Persoane care cred ca MUNCA este o dezonoare

 - Persoane care cred ca a fi Destept este echivalent cu a fi INTELIGENT

- Persoane fara ZAMBET”

Comentați voi? :)

Vine tare din urmă categoria “muncă fără pâine”, la care, de exemplu, cineva dorește să angajeze o persoană pe backoffice, să reziste la stress și la un volum accentuat de lucru. Part time, pentru început - salariu studentesc (n.m. - !!!) și alte avantaje. Pentru că salariul studențesc, whatever that might be, este, desigur, un avantaj!

Apoi, alții angajează un fel de slugă, de la care doresc doar redactarea de articole de 300 - 500 de cuvinte, continutul fiecarui articol este Original & Autentic (fara Copy & Paste din alte surse),
publicarare a minim 1 articol pe zi (sau 30 de articole lunar). Pret minim 5 ron / articol (1 ron / 100 cuvinte).”
L-am lăsat cu tot cu greșeli. Cum ați spus, “venit minim”? Ce-i ăla și la ce folosește?

Închid apoteotic cu un voluntar social media manager (!) șiiiii... vă rog aplauze că vine tortuuuuul... un DG CLUB!!

Ce, nu v-ați găsit job?

Aveți povești de-astea? Spuneți-ne și nouă aici, vă rog! :)

Sursa foto: http://tinyurl.com/ps5n7hd

comments