Lavanderist

În ultimii ani, am văzut cu bucurie și, mărturisesc, cu uimirea celui care parcă a simțit prea mult cinism, cum oamenii reușesc să se mobilizeze pentru cauze umanitare mai mult decât (poate) te-ai aștepta auzind discuțiile politice, religioase sau altele asemenea, care ne înconjoară. Și sună bine, parcă mai avem o șansă!

Zece oameni s-au pornit acum câteva zile la un proiect cu un suflet mare și mai multe inimi: vor urca un munte ca să ajute șapte copii frumoși și pe mama lor. Sub numele Team Hope și cu sprijinul organizației Hope and Homes for Children România, ei au plecat pe 27 februarie într-o expediție spre vârful Kilimanjaro, spunând că este probabil mai ușor să urci un vârf de munte “decât este pentru o mamă fără posibilități să își crească cei șapte copii. Și atunci  noi ne unim forțele pentru a urca muntele în locul ei.”

o parte din Team Hope

Nouă maramureșeni și o clujeancă au pornit primii în proiectul „TEAM HOPE X-Challenge” inițiat de HHC România, și au început drumul înspre sus – un vârf de 5895 de metri, pentru că ei cred că prin implicare și prin puterea exemplului se poate schimba viața unei familii, apoi a unei comunități și, cine știe, cu puțin noroc și multă perseverență, niște mentalități și poate chiar o țară.

Programul HHC de prevenire a separării copilului de familie luptă să ajute familiile vulnerabile să-şi transforme viaţa şi să rămână împreună, iar membrii Team Hope vor să ajute o familie frumoasă, dar aflată într-o situație greu de imaginat și cu o poveste greu de ascultat.

Povestea e așa: Anișoara este o mamă singură cu șapte copii: Diana, Viorel, Liviu, Sorin, Mădălina, Adrian și Alina. După o viață cumplită alături de un soț și tată abuziv, mama și-a salvat copiii fugind în necunoscut. Cei opt locuiesc acum cu chirie într-un apartament de două camere, cu paturi extensibile uzate și incomode. Chiar dacă mama are un serviciu stabil de mai bine de opt ani, este evident că se descurcă foarte greu. Și cu toate astea - și aici intervine puterea și abia acum devine și mai incredibil de special – copiii studiază violoncelul și pianul, limbi străine, tenis sau dans. Pentru Anișoara, imposibilul nu există: ea le spune copiilor ei că pot ajunge orice își doresc.

Pentru a-i ajuta să și transforme asta în realitate, membrii Team Hope – Radu Negulescu, Adina Tămaș, Gabriel Murczko, Ferenczi Zoltan, Cristian Niculescu Țăgârlaș, Marius Bozîntan, Ionel Bogdan, Ioana Birta, Angela și Tudor Țiboc – au hotărât să-și depășească limitele urcând pe Kilimanjaro, cel mai înalt munte de pe continentul african, o insulă de piatră și zăpadă deasupra unui întins arid, și să se implice deci direct și la rece - și ce rece! – în ajutorarea familiei de care v-am povestit.

Uhuru Team Hope

Desigur, cred că deja ați înțeles unde bat: susținerea acestei cauze umanitare este binevenită, iar aici găsiți toate informațiile dacă vreți să vă implicați:

http://hhc.galantom.ro/kilimanjaroforhope1?organization_subdomain=hhc.

Poate, cine știe, peste câțiva ani vom asculta un concert de pian sau vom merge la un meci de tenis al unuia dintre copiii pentru care azi zece oameni urcă un munte! :)

comments
 1. chestionare auto
  06 Iunie, 2015 - 14:42:04

  Este cel mai cuprinzator text despre Kilimanjaro for Hope: zece oameni și un munte de speranță!
  . Mult success!

  1. admin
   12 Iunie, 2015 - 19:20:53

   Multumesc! Daca era o urare pentru mine 🙂
   Fiindca se poate intelege si ca e pentru ei!

Comments are closed.