Ideea proiectului Biblioteca Bloggerului Român, lansată de Cristian China-Birta (Chinezu) acum câteva zile, m-a prins – normal, era despre cărți!

Țin să recunosc public, aici, că am citit mai mult de-o carte în 2014! :) Că dacă te uiți pe blog, așa se înțelege, dar, de fapt, n-am apucat să postez decât despre una, mai ales pentru că blogul era foarte tânăr la finalul anului trecut.

De asemenea, mărturisesc că nu prea citesc cărțile “la modă”, adică acelea despre care scrie peste tot că sunt best seller-uri. Sorry, that’s just me! Deci, dacă s-a nimerit vreuna dintre astea prin lista mea, înseamnă că probabil a fost bine și susținut recomandată de una dintre prietenele mele pe care chiar le cred când vine vorba de cărți, Corina sau Laura.

Topul meu cuprinde doar cărți “personale”, adică n-am inclus aici cărți ce țin de zona profesională. Și, mai ales, cuprinde cărți pe care chiar le-am citit (asta, apropo de celebra leapșă de pe Facebook, în care numai noi știm ce-am văzut!) :).

Iacătă-l:

  1. Elizabeth GilbertThe Signature of All Things – The Penguin Group - 11
  2. Isabel AllendeCasa spiritelor – Humanitas Fiction - 10
  3. Charles BukowskiFemei – Polirom (despre care am si scris aici) - 9
  4. Isabel AllendeDragoste – Humanitas Fiction - 8
  5. Daniel GolemanEmoții vindecătoare – Dialoguri cu Dalai Lama – Curtea Veche - 7
  6. Adrian ȘchiopSoldații. Poveste din Ferentari – Polirom - 6
  7. Truman CapoteMic dejun la Tiffany – Polirom - 5
  8. Lucian BoiaSfârșitul Occidentului? Spre lumea de mâine – Humanitas - 4
  9. Frédéric RouvilloisIstoria snobismului – Nemira - 3
  10. Antoaneta RalianAmintirile unei nonagenare – Humanitas – 2

Ce zic în clipa asta că mai merită să intre în această poveste: Romanțe pentru mai târziu, de Ion Minulescu, Ed. Litera – pe care n-o trec in top 10 doar pentru motivul că se încadrează, de fapt, la “recitite”, Povestirile Evei Luna, de Isabel Allende, Ed. Humanitas Fiction (observați că am avut un an dominat oarecum de Allende) și Oscar și Tanti Roz, de Eric-Emmanuel Schmitt, Ed. Humanitas. Mai sunt, dar nu pentru topul de față. Tot prea puține pentru un an rămân – dar e bine, înseamnă că anul ăsta vor fi mai multe! :)

Mie mi s-a părut o inițiativă faină, așa că vă invit să va alăturați dacă rezonați cu ideea!

comments